Homeopatie

Homeopatia este o formă de medicină complementara, alaturi de: acupunctura, osteopatie, fitoterapie etc. Pentru a fi un bun homeopat medicul trebuie să aiba cunoştinte temeinice de medicină alopata, sa fie un bun practician si un fin psiholog.

Homeopatia este o alternativa, fiecare pacient isi defineşte singur tipul de medicina care i se potriveste, si fiecare pacient isi are medicul sau fata de care are afinitati, in care are încredere.

homeopatie-medest-iasi

Termenul de homeopatie provine din limba greacă, homoios = similar, pathos = boala, suferinta. Homeopatia are la baza principiul “similia similibus curentur”, adica o boala poate fi vindecată daca administram o substanta (mult diluata şi potentata) aceeasi care a determinat si simptomatologia (astfel, febra este vindecata de acelasi agent care o si determina, dar mult diluat si potentat).

Al doilea principiu al homeopatiei este cel al dilutiilor infinitezimale si al dinamizarii. Remediile sunt dilutii din substantele initiale numite tincturi mama. Practic nu mai poate fi pusa in evidenţă nici o molecula de substanta, materie, remediile homeopate conţinând doar energia şi informaţia substanţei iniţiale din care provin.

Al treilea principiu îl constituie individualizarea tratamentului. Fiecare pacient este un caz aparte. Tratăm pacientul şi nu boala! Astfel, trei pacienţi suferinzi de ulcer duodenal pot primi trei remedii diferite, în funcţie de particularităţile fiecărui caz în parte. Există peste 200 de remedii care au ca simptom cefaleea, peste 300 care se administrează în fobii etc.

Spre deosebire de homeopatie, alopatia (medicina clasică) tratează boala prin medicamente, substanţe diferite de cele care au determinat îmbolnăvirea.

Mai multe informatii le puteti obtine din cartea doamnelor doctor Silvia Vasile si Irena Raileanu, “GHIDUL PACIENTULUI TRATAT HOMEOPAT”, disponibila pentru descarcare AICI

sau

din cartea doamnelor doctor Tatiana Bolbocean si Mihaela-Georgia Cimpean, “HOMEOPATIA TRATAMENT PENTRU CORP, MINTE SI SUFLET” disponibila pentru descarcare AICI

sau

cititi informatiile din site-ul www.homeopatiasi.ro

doctor-silvia-vasile

Programeaza-te!

Luni-Vineri: 09:00 – 20:00

Sambata: 09:00 – 13:00 Suna la 0786 442 555 sau trimite-ne un e-mail la contact@medest.ro pentru a stabili o programare cu dna. dr. Silvia Vasile.

 

FORMULAR DE CONTACT