Acupunctura

Acupunctura este bazată pe legătura dintre organele interne și diferitele puncte biologic active situate pe suprafața corpului. Fiecare dintre noi are mai mult de o mie de aceste puncte, deși cel mai frecvent utilizate sunt aproximativ două sute. Cele mai multe sunt localizate pe cap, față, urechi, palme și tălpi.

 


 

9 avantaje ale acupuncturii

  • Potrivită pentru aproape toate grupele de vârstă (3-75 ani)
  • Minim de contraindicații (nu este indicată in tumorile maligne, agravarea bolilor cronice, procese acute).
  • Sigură, fără efecte secundare
  • Efect analgezic rapid (durerea cedează în primele ședințe)
  • Intinereste, netezeste ridurile
  • Fără durere (introducerea acelor provoacă senzații de caldură, un sentiment de plenitudine, furnicături, dar nici o durere)
  • Versatilitatea (utilizată într-un număr foarte mare de probleme de sănătate)
  • Crește imunitatea și rezistența organismului
  • Îmbunătățește starea de spirit

 


 

Stimularea mecanică a anumitor puncte are ca rezultat reglarea funcțiilor organelor interne, precum și contribuie la emisiile masive de endorfine în sânge – substanțe care îmbunătățesc starea de spirit și de sănătate, și cel mai important – care actionează ca un analgezic eficace. Prin urmare, prin acupunctură sunt tratate cu succes diverse sindroame dureroase: dureri de spate cronice, dureri articulare, migrene, sciatică etc.

acupunctura-medest-iasiStimularea punctelor active poate calma durerea în doar 15 minute. Uneori două sau trei ședințe sunt suficiente pentru a restabili capacitatea de muncă.

Utilizarea acupuncturii este foarte eficientă în multe boli vegetative, cum ar fi migrene, tulburari de somn, iritabilitate, distonie, sindromul de oboseală cronică. Acupunctura stimulează resursele de apărare ale organismului și este eficientă în tratarea a multiple afectiunii ale pielii și a bolilor alergice.

Patologiile aparatului locomotor, genitourinar și digestiv sunt, de asemenea, tratate prin acupunctură.

În arsenalul acupuncturii sunt o mulțime de ace, diferite ca și formă, lungime, latime, și realizate din diferite materiale. Frecvent sunt utilizate ace de oțel inoxidabil, argint și aur. Alegerea tipului de ace este decis de către medic pe baza diagnosticului clinic, precum și constituția pacientului. Chiar și cele mai simple ace din oțel inoxidabil nu provoacă alergii și sunt foarte eficiente. Mai ales dacă acțiunea lor este stimulată manual, termic sau electric.

În cazurile acute, tratamentul se efectuează zilnic sau la două zile, în bolile cronice de 2-3 ori pe săptămână. Cursul de tratament cuprinde un numar de 7 – 15 ședinte.

Acupunctura va aduce un efect pozitiv doar dacă este efectuată de către un medic calificat. Influență necorespunzătoare asupra punctelor biologic active, poate determina o scădere bruscă a tensiunii arteriale, colaps. Pentru a elimina riscul de infecție în timpul ședintelor de acupunctură sunt folosite doar ace de unică folosință.

doctor-olga-lupascu

Programeaza-te!

Luni-Vineri: 09:00 – 20:00

Sambata: 09:00 – 13:00

Suna la 0786 442 555 sau trimite-ne un e-mail la contact@medest.ro pentru a stabili o programare cu dna. dr. Olga Lupascu.

 

PRETURI